BRITAIN & THE BRITISH QUIZ

BRITAIN & THE BRITISH QUIZ
  • Part 1 Choose the correct answer for each question.
  1. Who is a symbol of the British nation? His name is images

          a)      Uncle Sam

          b)      John Bull

          c)       Winston Churchill

      2. The capital of Northern Ireland is nireland_map

          a)      Dublin

          b)      London

          c)       Belfast

      3. The British flag is often called British flag1

          a)      the Union Jack

          b)      the Stars and Stripes

          c)       the Maple Leaf

      4. Ben Nevis is                          Davy-Ballantyne1

          a)      a famous  footballer

          b)      a sort of whiskey

          c)       a mountain

      5. The national currency of the UK is mix-currencies-banknotes-dollar-pound-sterling-euro-money

          a)      the euro

          b)      the dollar

          c)       the pound

      6. The most popular sport in Britain is 1402088266_nowy-prezentacja-programu-microsoft-office-0

          a)      ice hockey

          b)      baseball

          c)       football

      7. Britain’s national drink is Britain’s national drink

          a)      tea

          b)      Coca-Cola

          c)       coffee

      8. The mysterious Loch Ness Monster is from Loch-Ness-Monst

          a)      Wales

          b)      Ireland

          c)       Scotland

      9. The famous British newspaper which is printed on pink paper is 9

          a)      The Times

          b)      The Guardian

          c)       The Financial Times

    10. The Beatles started their carrier in 10

          a)      London

          b)      Liverpool

          c)       Birmingham

    11. The kilt is 11

          a)      a shirt

          b)      a skirt

          c)       a pair of trousers

    12. The color that represents Ireland is 12

          a)      green

          b)      red

          c)       yellow

    13. The British football fans _______ 13

          a)      are the most indifferent fans in the world.

          b)      are very reserved.

          c)       have a very bad reputation in Europe for their behavior.

    14. Stonehenge is about ______ years old. 14

          a)      40

          b)      400

          c)      4000

 

  • Part 2 True or false?
  1. The future king of England is called the Prince of Wales.
  2. Walsh is an official language in Wales.
  3. The BBC stands for the ‘Best British Culture.’
  4. A mile is longer than kilometer.
  5. Elizabeth II has two birthdays.
  6. In Britain, black cats are believed to bring bad luck.
  7. Speaker’s Corner is part of the British Parliament.
  8. In Scotland, the name for New Year’s Eve is Hogmanay.
  9. The President of Britain is elected every seven years.
  10. Haggis is a traditional Scottish musical instrument.
  11. A bobby is a guard at the Tower of London.
  12. Shakespeare was born in Stratford-upon-Avon.

 

 

Answers:

 

 

Part 1     

1.b 2.c 3.a 4.c 5.c 6.c 7.a 8.c 9.c 10.b 11.b 12.a 13.c 14.c

Part 2 

1.T 2.T 3.F (It stands for British Broadcasting Corporation.) 4.T 5.T (The Queen is the only person in Britain with two birthdays. Her real birthday is on the April 21st , her ‘official’ birthday is on the second Saturday in June) 6.F (Black cats bring good luck.) 7.F (It’s in the Hyde Park. Every Sunday anyone can make a speech to the crowd there.)  8.T 9.F (There’s no President in the UK.) 10.F 9Haggis is a traditional Scottish food make from sheep’s heart, lungs, and liver.) 11.F (It’s a policeman.) 12.T